ANILOX ROLL GTT SI TRADITIONAL

Cand decizia de a veni in sprijinul tipografiilor a fost luata, Apex – Group of Companies a investit mai mult de 3 ani de cercetare in dezvoltarea Tehnologiei de Transfer Genetic - GTT devine noua tehnologie utilizata pentru fabricarea rolelor “inteligente”, care ofera mai mult randament de tiparire decat rolele anilox traditionale.

O prima calitate a rolelor GTT este reflectata de calitatea materialului din care sunt confectionate, ceramica cu 80% Cr2O2 si 20% particule de dioxid de titaniu, spre deosebire de ceramica traditionala care contine 99% oxid de crom pur. Si procesul de gravura laser a fost imbunatatit, prin inlocuirea impulsurilor conventionale, fapt care a dus la obtinerea unei celule fine si uniforme. Rola GTT valorifica puterea fluxului hidraulic si se aseamana cu forma elicoidala a AND-ului genetic, forma inspirata de geometria eficienta existenta in natura. Eficienta rolelor GTT s-a demonstrat de-a lungul anilor prin productia a peste 35.000 de role pana la momentul actual ( 2013). Actualmente, toti flexografii se bazeaza destul de mult pe a doua generatie de role anilox cu celule hexagonale inchise care predau cerneala pe placa de imprimare. Analizand cele doua geometrii prin comparatie s-au observat si diferentele dintre ele – cerneala eliberata izolat si inegal in contrast cu flux de cerneala précis si exact. Efectele din tipar care pareau fara rezolvare nu sunt minore si sunt cunoscute de orice tipograf cu putina experienta – punct de raster neacoperit uniform, efect de ink spitting, efect de bule, etc.

Anilox roll acoperit cu ceramica si gravat cu laser

Anilox roll cromat si gravat mecanic

Strat omogen de ceramica de calitate superioara, porozitate mica sub 1%, duritate peste 1500 HV.

Procedeu de gravare Ultra Melt laser si cele mai noi forme de celule Ultracell si Ultracell Plus alaturi de traditionala CO2

Apex poate grava in materiale ca otel sau chiar otel inoxidabil ceea ce confera o durata mai mare de viata in comparatie cu gravarea in cupru,

In cazul rolelor anilox cromate, cu liniaturi de la 6 L/cm pana la 140 L/cm in unghi de 30, 45 sau 60 de grade se pot comanda diverse tipuri de celula cum ar fi piramida, hexagonala, Tri-Helical sau alte forme la comanda.

Din cele cinci marimi universale XL, L, M, S, XS putem alege doua sau trei marimi GTT pentru a efectua o lucrare. Deci, inainte de a calcula complexul de formule BCM/LPI.L/cm si cm3/cm2 potrivit pentru o lucrare, analizati tipul de lucrare ce urmeaza sa-l efectuati si selectati cea mai apropiata marime GTT. De exemplu: pentru opacitate extrema utilizati “XL”, pentru fonte si combinatii utilizati “L”, pentru raster si linii fine utilizati “M” sau “S”, pentru linii /puncte extrem de fine utilizati “XS”.

Este atat de simplu!

Este dovedit peste tot, pe intreg globul, ca GTT-ul poate lucra cu toate felurile de masini tipografice, cerneluri sau placi fotopolimeri, in orice tipar flexo. Masini tipografice invechite renasc cu GTT care este ideal pentru Inalta Performanta a flexografiei.

Va doriti ca masina de tipar sa aiba viteza mai mare, sa utilizati cateva role pentru diverse lucrari, sa utilizati mai putina cerneala si sa va bucurati mai mult de durata de viata a rolelor anilox?

Vedeti cum GTT va poate ajuta!