VERIFICARE VS SCANARE

Verificarea codurilor de bare se face conform standardelor ISO15415 cu referire la coduri de bare 2D /15416 cu referire la coduri de bare liniare si a altor standarde specifice, cum ar fi MIL-STD-130L, ATA SPEC 2000, NDC2001, ISO1534, GenSpecs si altele.
Este important sa acordati putina atentie cand vine vorba de verificare si citire / scanare a codurilor de bare.
Echipamentele de verificare oferite de noi pot fi portabile sau pentru laborator
Conform specificatiilor internationale, echipamentele noastre verifica urmatorii parametri de baza ai codului de bare: reflectanta minima, contrast, defecte, modulatie, decodabilitate, determinare margini sau zona de liniste.
Din experienta dobandita alaturi de profesionisti din Romania, America, Germania sau Elvetia putem sa concluzionam ca fiecare industrie care are un cost ridicat generat de tiparirea gresita a codurilor de bare, trebuie sa dispuna de norme care sa impuna folosirea unui echipament de verificare a codurilor de bare, ca cele prezentate de noi.

„Un lant de magazine a primit penalitati de peste 27 de milioane $ de la distribuitorii sai in ultimii cinci ani”, afirma Daniel G. Kubon cu ceva timp in urma, presedintele Label Vision Systems America.
„In acelasi timp, un lant farmaceutic national a calculat ca un UPC gresit poate afecta mai mult cu 8.000 $ costurile directe şi dublu pe cele necorporale, cum ar fi inrautatirea serviciului clienti. Acel lant a instituit o taxa de recuperare de costuri de 5$ pentru fiecare articol nescanat UPC, inmultit cu numarul de magazine pe care le au în administrare”.
Kubon ne-a relatat ca unele magazine au tarife de penalizare calculate cu ajutorul unei formule care ia în considerare numarul de dati in care se ofera coduri de bare gresite si costul de reparare a acelui defect in cadrul operatiunilor magazinului. A mai afirmat de asemenea ca un comerciant cu amanuntul de piese de masina a conceput un tarif de penalitati pe baza volumului de cumparare si dimensiunii problemei create de un cod de bare gresit.
Simbolurile codurilor de bare exacte si functionale au devenit o conditie esentiala in toate etapele lantului de distributie – mai ales ca producatorii, distribuitorii si comerciantii cu amanuntul trebuie sa atinga obiective stricte. Codurile de bare de proasta calitate pot duce la scaderea productivitatii, retururi de marfa în cantitati mari, precum si amenzi aplicate distribuitorilor.
Verificarea codurilor de bare in timpul imprimarii, aplicarii pe produs si inainte de expediere economiseste timp, bani si va scuteste de probleme.
Verificarea codurilor de bare este etapa intermediara intre crearea imaginii codurilor de bare si frecventele de scanare eficiente, exacte si reusite. Metoda folosita odinioara exclusiv de edituri mari si / sau de marii comercianti de etichete, verificarea simbolurilor codurilor de bare este în prezent folosita pentru cererea de tiparire directa la fata locului precum si pentru platformele de incarcare. Verificatorul de coduri de bare poate fi integrat si conectat la sistemul de tiparire sau poate fi folosit intr-o configurare independenta. Aceste instrumente de control al calitatii notează calitatea de imprimare a simbolului codurilor de bare pe baza criteriilor publicate ale standardelor ISO/ IEC din domeniu. Anumite echipamente ofera, de asemenea, rezultate bazate pe standardele de aplicare specifice unei anumite industrii pentru a asigura respectarea standardelor nationale, industriale sau internationale.
Utilizarea verificarii codurilor de bare ca parte a procesului de control al calitatii este un pas important pentru cresterea eficientei de operare a sistemului AIDC prin eliminarea eventualelor probleme care ar putea aparea din cauza calitatii proaste a simbolurilor.
Verificatoarele de coduri de bare pot fi integrate, atasate unei imprimate în timpul monitorizarii calitatii fiecarei etichete tiparite sau pot fi folosite într-o configuratie independenta pentru a verifica pachetele sau etichetele. Verificarea poate oferi o masurare calitativa a contrastului de imprimare si obtine procent de latime a codurilor de bare, prin verificarea conformitatii simbolului în comparatie cu standardele de calitate a tiparirii.
Un verificator este un instrument de mare precizie destinat sa prevada cat de bine va fi citit codul de bare de un scaner obisnuit. Verificatorul decodeaza, masoara si verifica chiar si formatul celui mai mic simbol de tip 1D sau 2D si indica zona/zonele care sunt deficiente in vederea luarii masurilor de corectare.